Villa Bepina - Otok Šolta
€70 na noč
Hiša Mama Volga Šolta
€80 na noč
Najdeno 2 nepremičnin v kategoriji Apartmaji Otok Šolta

Otok Šolta je zaradi svoje bližine in odlične povezave z mestom Split idealna destinacija, ki vam ponuja možnost brezčasnega poležavanja na plaži čez poletje in hkrati pestro izbiro aktivnega preživljanja časa skozi celo leto. Potovanje na Otok Šolta se prične že v trajektni luki Split. Vožnja s trajektom traja le kakšno uro. Ravno zaradi bližine Splita, večina prebivalstva prebiva na otoku le v poletni sezoni. Morda je prav to razlog za ohranitev skoraj nedotaknjene narave na otoku. Otok Šolta skriva v svojem objemu številne skalnate, prodnate in peščene zalive. Skoraj vse plaže so bogate z naravno senco. Prav za to je otok Šolta idealna destinacija za družine z majhnimi otroci. Na zahodnem delu Šolte je ohranjen lep Šešulski zaliv. Zaliv, zaradi svojega idealnega položaja, varuje plažo pred vetrom in je posledično edne najbolj obiskanih zalivov otoka Šolte. Poleg zaliva Šešula se nahaja tudi Zaglavski zaliv. Zaliv, obdan z borovci in nekaj kamnitimi hišami, je idilična destinacija za vse ljubitelje miru in zasebnosti. Da je Otok Šolta obdan s kristalno čistim morjem in številnimi prodnatimi plažami boste odkrili že z obiskom mesta Rogač. Poleg obale ima Šolta tudi nekaj, kar lahko ponudi v svoji notranjosti. Skalnate dalmatinske vasice so danes del ponudbe, ki vam daje priložnost, da doživite Otok Šolta v popolnosti.

Za vse ljubitelje aktivnih počitnic je Šolta majhen otok, ki ponuja veliko adrenalina. Šolta bo poleg številnih kolesarskih in pohodniških poti zadovoljila tudi apetite in vse navdušence, ki plezajo. Otok Šolta na svojem južnem delu, na območju Križice, skriva najbolj atraktivno plezalno skalo.

Tako kot večina dalmatinskih otokov je tudi otok Šolta znan po vrkunski kulinariki polni številnih mediteranskih receptov. Najbolj znani specialiteti tega otoka pa sta pašteta iz Šoltanskih oliv in med z rožmarinom.

Otok Šolta nima v ponudbo veliko nanastanitev, zato vam priporočamo, da rezervirate namestitev že danes. Če iščete apartmaje v bližini morja za otok Šolta in okolico, si oglejte našo ponudbo "Apartmaji Šolta".