Apartmaji Merc - Vis
Cena po dogovoru
Najdeno 2 nepremičnin v kategoriji Apartmaji Otok Vis

Najodrčnejši hrvaški otok, bogat z naravnimi lepotami in tradicionalno jadransko arhitekturo - Otok Vis.

Otok Vis vas bo očaral z mirom v poletnih mesecih, katerega lahko doživite le na redkih otokih hrvaškega morja. Skoraj polstoletna izolacija otoka je zaščitila otok Vis pred invazijo turistov in tako ohranila naravo otoka skoraj nedotaknjeno. Otok Vis tako še vedno skriva skoraj nedostopne plaže, zalive in uvale, ki čakajo na tiste malo bolj avanturistične, da jih odkrijejo in si za trenutek vzamejo ta košček obale samo zase. Najbolj privlačna plaža na otoku Vis je Stiniva, čudovita prodnata plaža, skrita za visokimi pečinami. Do nje vodi ozka strma kozja pot, ki je vsekakor vredna tisto malo truda.

Poleg lepih plaž in pestre ponudbe pa otok krasi tudi pestra zgodovina, ki je otok globoko povezala z britanskim narodom. Britanska mornarica na začetku 19. stoletja zgradila utrdbo za nadzor plovil, ki vstopajo v pristanišče. Utrdba Fortica vas bo pozdravila pri odhodu s trajekta v mestu Vis. Danes pa je utrdba Fortica znana lokacija za obisk številnih koncertov in prireditev, ki se odvijajo v poletnih mesecih v mestu Vis. Poleg tega je Britanija za sabo zapustila Visu tudi ponovno aktualno igro kriket. Čeprav ta šport ni bil znan večini domačinov, zgodovina pripoveduje, da je bil Vis zelo povezan s tem športom. Pred desetimi leti se je neka družina na Visu odločila globlje raziskati zgodovino kriketa na otoku in poskušala uvrstiti v novo otoško ponudbo. S tem so želeli predvsem privabiti ljubitelje tega športa z vsega sveta, da obiščejo skoraj najbolj oddaljen otok od hrvaške obale - Otok Vis.

Otok Vis je znan tudi po Modri jami, naravnem fenomenu na vzhodni strani otoka Biševa. Modra jama je zaslovela zaradi čudovite modre morske površine v notranjosti jame, ki je vsekakor vredna ogleda. Otok Vis pa je zaslovel po svetu tudi preko vsem znanega filma Mama Mia, saj je prav otok Vis ena izmed izbranih lokacij v filmu.

Otok Vis je od Splita oddaljen več kot dve uri vožnje s trajektom, vendar smo sigurni da vas bo navdušil že sam pristanek v mesto Vis. Za nepozabno doživetje in pravi diamant, ki ga je ohranil otok Vis je prav sigurno Komiža. Vsekakor vam priporočamo obisk tega dara narave. Otok Vis nima na razpolago veliko nastanitev, zato vam svetujemo rezervacijo kar precej pred začetkom poletne sezone. V naši ponudbi bodo apartmaji Vis zagotovo našli namestitev za vsak okus. V ponudbi Apartmaji Vis preverite ponudbo, ki vključuje kategorije Apartmaji Vis, Apartmaji Komiža in Apartmaji Biševo.