Apartmaji F&N - PAG
€40 na noč
Apartmaji Ivan Alaburić
Cena po dogovoru
Apartmaji
Cena po dogovoru
VillI Jasna Novalja
€110 na noč
Apartmaji Miljenka - PAG
Cena po dogovoru
Apartma Gajac - GAJAC
Cena po dogovoru
Apartmaji Riba Metajna
Cena po dogovoru
Villa Irena- Pag
Cena po dogovoru
Apartmaji Sendy Pag
€50 na noč
Najdeno 9 nepremičnin v kategoriji Apartmaji Otok Pag

Pag – otok soli, kamna in zabave.

V objemu morja in kamna se je namestil otok Pag. In prav v kamnu leži čarobnost otoka Paga ali luninega otoka, kot se pogosto imenuje. Otok Pag je znan po svoji edinstveni lepoti, neprimerljivih plažah, odličnih zabavah, številu sončnih dni, paškem siru, paški čipki in paški jagnjetini. Dovolj argumentov, da izberete Pag za vaš naslednji cilj?

Otok Pag je otok soli ali »belega zlata«. Ta naj pomembnejša začimba v naši prehrani se še danes pridobiva v paških solinah. Mesto Lun, ki leži na severnem delu Paga je kljub temu, da nima obale točka, ki jo morate obiskati. Mesto Lun je znano po nasadih (divjih) oljk, ki se razprostirajo čez mesto. Nasadi štejejo več kot 80.000 oljk, najstarejše drevo pa je staro že preko 1000 let. Sprehod skozi nasade teh mogočnih dreves je naravnost odličen. Sigurno bo z vami mesto zapustila flaška oljčnega olja in spomin na ta sproščujoč vonj po pristnem mediteranu in olivnem olju. Z lažjim sprehodom na najvišji vrh otoka Pag Sveti Vid si lahko ogledate čudovit panoramski razgled na otok Pag in okoliško otočje. Pag je idealna destinacija za vse ljubitelje cestnega in gorskega kolesarjenja. Če so vam ljubše asfaltne podlage, priporočamo turo od Paškega mostu do mesta Lun. Avanturisti, tudi vas Pag ne bo razočaral, saj se ponaša z 120 km označenih kolesarskih poti, ki se izmenjujejo med skalnatimi in travnatimi površinami. Otok Pag slovi tudi po paški čipki katere zgodbe razkriva muzej paške čipke v mestu Pag. Otok Pag krasi tudi ornitološki rezervat Velo Blato. To območje je dom več kot 160 vrst ptic, nahaja se na jugu otoka. V tem raju ptic, je tudi ptica Čebelar, ena izmed najlepših ptic v Evropi. Za ljubitelje nadnaravnih sil in vse tiste, ki verjamejo v obstoj nezemeljskih civilizacij pa je sigurno prava atrakcija otoka Pag skrivnostni Paški trikotnik.

Pag je otok poln nenavadnih oblik, divje eksotike, lepih in skalnatih zalivov. Res je, da Pag ponuja večinoma plaže brez naravne sence in, da je tukaj glavna oprema senčnik. Še vedno pa se najdejo tudi skriti zalivi, ki zagotavljajo hlad. Na primer, severozahodni del otoka je bolj zelen in je odlična destinacija za vsakogar, ki išče senco na otoku sonca in kamna. Najbolj zaželene plaže za vse starše so zagotovo: plaža Šimuni, plaža Straško in plaža Planjka. Plaže so popularne zaradi visoko kakovostne ponudbe in zaradi globoke sence, ki je na otoku Pag precej redka.