Mobilna hiška Vidović
€70 na noč
Villa Šinka - TISNO
€25 na noč
Mobilna hiška Peggy
Cena po dogovoru
Apartmaji Ovčar - MURTER
€33 na noč
Apartmaji Tomas Gordan
€40 na noč
Najdeno 4 nepremičnin v kategoriji Apartmaji Otok Murter

Otok Murter, v svoji zgodovini poznan kot Veliko Selo, je z mestom Tisno povezan z mostom. Kot večina mest in otokov na hrvaškem ima tudi otok Murter močne zgodovinske vezi s plovbo, kar se še danes vidi in občuti pri domačinih. Znanje in veščine so se prenašale z roda v rod in s tem se je ohranila bogata kulturna dediščina tega otoka. Tako se danes Murter ponaša s eno svojih največjih atrakcij, leseno ladjo "Betinska gajeta", ki turistom ponuja dnevne izlete v Nacionalni park Kornati. Čar plovbe z ladijo ’’Betina gajeta’’ se skriva v njenem pogonu, ki se zanaša izključno na moč mož in njihovega veslanja. Ta izkušnja ponuja priložnost za romantično odkrivanje in ogledovanje otoka z morske strani in obisk enega najznamenitejših nacionalnih parkov na hrvaškem – Nacionalni park Kornati. Park sestavlja iz kar 125 manjših otokov je ena od nepogrešljivih naravnih znamenitosti hrvaške vsekakor vredne obiska. Če pa želite uživati v pogledu na Murter z višine, vam priporočamo, da greste v cerkev Sv. Skala na Višini. Z vrha se razprostira pogled na celoten otok Murter, njegovo obalo in Kornate.

Najbolj poznano mesto na otoku Murter je istoimensko naselje Murter. Dolgo časa so njegovo ime povezovali s smrtjo, vendar so kasneje odkrili, da je nastanek imena povezan z izdolbenim kamnitim koritom, ki so ga uporabljali pri procesu izdelave oljčnega olja. Ta trditev prispeva tudi k dolgoletni tradiciji gojenja oljk na tem območju. Oljčno olje iz otoka Murter je svetovno znano. Najbolj znane plaže na tem delu otoka so plaže Slanica, plaža Čigrađa, plaža Podvrška in plaža Luka. Drugo središče otoka Murter je Betina, lepo dalmatinsko naselje, ki se je uprlo plastiki in se še vedno zavzema za gradnjo lesenih ladij (Kalafat). Betina se lahko pohvali z lepimi plažami kot so plaža Zriva, plaža Plitka Vala ali plaži Kosirina. Na jugovzhodni strani otoka pa je očarljiva vasica Jezera, ki je poimenovana po velikih ribnikih, ki ustvarjajo vtis pravega jezera. Najbolj znana plaža na tem delu otoka je plaža Lovišća. Jezera so tipično dalmatinsko ribiško naselje, zato vsekakor priporočamo večerjo, vsem ljubiteljem rib, lignjev ali hobotnic, v pristnih domačih gostilnah tega kraja.

Otok Murter ima bogato ponudbo apartmajev, v naši ponudbi pa bodo apartmaji Murter našli apartmaje vzdolž celotne obale Murterja. Zagotovo bostev v naši ponudbi apartmajev Murter našli apartmaje ob morju, apartmaje v centru, apartmaje s pogledom na morje, cenovno ugodnejše ali pa tiste bolj luksuzne, torej za vsak okus nekaj. Rezervirajte počitnice v apartmajih neposredno pri lastniku in uživajte v ponudbi otoka Murter!