Apartmaji MA-I-NI
Cena po dogovoru
Najdeno 2 nepremičnin v kategoriji Apartmaji Otok Mljet

Otok Mljet je magnet za vse večje število turistov. Nahaja se na jugu Dalmacije in je odlična destinacija, ki omogoča, da v enem paketu, obiščite Mljet, Pelješac in slavni Dubrovnik. Mljet je znan kot najbolj zelen dalmatinski otok Dalmacije, ki že več kot 60 let navdušuje z vonjem in barvami neokrnjene narave. Naravne lepote, ki jih je vsekakor potrebno poudariti so nacionalni park Mljet, Odisejeva jama, Zaliv Saplunara, Veliko in Malo jezero.

Nacionalni park Mljet pokriva kar tretjino otoka. Za obisk Nacionalnega parka Mljet v sezoni, boste odšteli 125 kn. Odisejevo jamo je nabolje obiskati okrog poldneva, ko je zaradi svetlobe na morski površini neprekosljiva barvna paleta. Dva najbolj obiskana mesta na otoku Mljetu sta Veliko in Malo jezero, naravni fenomen, ki očara z botaniko in naravnim bogatstvom. Na južni strani Velikih jezer se nahaja otoček Sv. Marijo, ki je znana po benediktinskem samostanu. Otok Mljet je poln skritih zalivov skalnatih in peščenih plaž. Najbolj znana med mnogimi peščenimi lagunami je plaža Saplunara. Plaža se nahaja na jugovzhodnem delu otoka, po legendi je tam našel zatočišče sam Odisej. Plaža je idealna za družinske počitnice zaradi plitvine morja in globokih borovih gozdov, ki vas in vaše otroke ščitijo pred soncem. Zaliv Saplunara je zaradi svojih naravnih posebnosti zaščiteno območje več o njenih posebnostih pa si preberite s tabel na plaži.

Otok Mljet je resnično nepogrešljiva izbira za vse ljubitelje narave, pot na Mljet traja približno 8 ur (iz Slovenije). Otok Mljet je oaza miru, zato vam ni treba pričakovati, da boste našli veliko število apartmajev in hotelov. Če iščete apartmaje na otoku Mljetu, si oglejte našo kategorijo »Apartmaji Mljet« in uživajte v zelenem in nepozabnem otoku Mljetu.