Apartmaji Čubrić - Artatore
Cena po dogovoru
Apartmaji Filipas - Nerezine
€37 na noč
Apartma Lucian
Cena po dogovoru
Apartmaji Čaić
Cena po dogovoru
Apartmaji Kličković - Mali Lošinj
Cena po dogovoru
Apartma Kučić - MALI LOŠINJ
€65 na noč
Apartmaji Rukonić
€30 na noč
Apartmaji Bruna Mali Lošinj
€57 na noč
Najdeno 10 nepremičnin v kategoriji Apartmaji Otok Lošinj

Otok vonja in barve, Lošinj. Otok Lošinj je postal znan kot “podnebno zdravilišče”, zato je treba dodati, da otok kmalu praznuje 130. obletnico zdravstvenega turizma. Mali Lošinj je največje mesto na otoku Lošinj. Čeprav je Mali Lošinj do 13. stoletja skoraj nenaseljen, se je v 19. stoletju razvil v eno pomembnejših pristanišče na severnem jadranu. Mali Lošinj je mesto jadrnic in še danes se čuti zgodovinski pomen ladjedelnice. Po izgradni prvega hotela se je Mali Lošinj obrnil na zdravsteni turizem. Zaradi izjemnega podnebja je Mali Lošinj podnebno zdravilišče v zdravljenju bolezni dihal in alergij. V svojem začetku je Mali Lošinj bil mesto počitnic plemiških družin, ki so na otoku zgradile vile, ki se še danes ponašajo. Poleg izjemno zdravega in visokokakovostnega zraka se svetovna slava Mali Lošinj nanaša tudi na njen observatorij, postavljen leta 1893. Mali Lošinj vas bo očaral s svojim vonjem, zato ga imenujemo za eno najlepših jadranskih lokaciji. Opijum, v katerem so zbrani vsi vonji otoka, se imenuje Miomirisni vrt. Na tem vrtu so zasajene rastline, ki jih najdemo po vsem otoku.

Lošinj je otok vitalnosti, ker je idealna destinacija za vse tiste, ki želijo raziskati otok na dveh kolesih. Lošinj ima 250 km sprehajališč in kolesarskih poti, lahko pa uživate v dišavah 1200 rastlinskih vrst. Če iščete znamenitosti, ki vključujejo delfine, je Lošinj destinacija za vas. V Velem Lošinju, drugem turističnem središču otoka, je bilo ustanovljeno združenje Modri svet, ki skrbi za te lepe živali. Zahvaljujoč združenju je lošinjski delfin eden izmed najbolj raziskovanih skupin na celotnem Sredozemlju. Veli Lošinj, lepo urejeno mesto na Jadranu leta 2008, vas bo očaral s pisanimi domovi in živahnimi barvami. Poleg svojih slik je Veli Lošinj znan tudi po vrhunski atrakciji Apoksiomena, antičnega bronastega kipa špornikov, ki je iz morja izvlečen zraven otoka Lošinja 1999.

Otok Lošinj in vsi hrvaški otoki skrivajo številne zalive in dolge čudovite peščene plaže. Čeprav je bila zgodovina Lošinja znana kot letovišče za plemiške družine, je današni Lošinj destinacija, ki ponuja pestro ponudbo za vsak žep, Mali Lošinj ima številne lepe plaže, najbolj znana plaža pa je zaliv Čikat. Če se odločite za Veli Lošinj, vam priporočamo obisk plaže v zalivu Rovenska ali plažo Punta.