Apartmaji Villa Kučan Malinska
Cena po dogovoru
Apartmaji Perković Malinska
€45 na noč
Apartma Bartol - Šilo
€27 na noč
Apartmaji Biba Punat
€45 na noč
Apartma Nada Buka
€40 na noč
Apartmaji Jančić - MALINSKA
€35 na noč
Apartmaji Domeni - Punat
€50 na noč
Apartmaji Alak - Punat
Cena po dogovoru
Apartmaji Villa Kučan Malinska
Cena po dogovoru
Apartmaji Olea Baška
€38 na noč
Najdeno 7 nepremičnin v kategoriji Apartmaji Otok Krk

Zgodovina

Otok Krk je pravi mali raj za vse, ki želijo svoje počitnice popestriti z zgodovinskim dogajanjem in zgodbami. Na otoku Krku je bila najdena Baška plošča, spomenik s pismenkami glagolice iz 11. stoletja. To najdišče in sama zgodovina glagolice predstavljata velik del turistične ponudbe Otoka Krk. Poleg Baške plošče je na otoku, nedaleč stran od Omišlja, mogoče obiskati rimsko mestece Fulfinum iz prvega stoletja in zgodnjekrščanski kompleks Mirine iz petega stoletja. Dnevi antike potekajo v sredini julija in so del turistične ponudbe, ki želi turistom približati zgodovinsko bogastvo otoka. Frankopani, najbolj znana plemiška družina iz tega območja, so pričeli širiti svojo posest prav z otoka Krka, zato ni presenetljivo, da je toliko dogodkov posvečenih prav tej družini. Priporočamo, da izkoristite priložnost, se udeležite frankopanskih manifestacij in postanete del te zgodovinske zgodbe ( Seveda, če vam datum počitnic to dovoljuje ). Krk ponuja veliko športnih in zabavnih vsebin, zato si poglejte ponudbo na Apartmaji Krk in rezervirajte svoj apartma že danes.

Gastronomija

Ali ste vedeli, da so na slavnih pojedinah cesarja Nerona v Rimu stregli jagnjetino z otoka Krka ? Vsaj tako pravi legenda. Ne glede na resničnost legende lahko rečemo, da je kuhinja Krka izredno cenjena in zelo okusna. Večina restavracij na Krku spoštuje svojo tradicijo, zato določene tradicionalne jedi pripravljajo iz izključno domačih sestavin. Od gastronomskih užitkov lahko izpostavimo olivno olje, jagnjetino, sir, šurlice (lokalne testenine), neizogibne morske specialitete ter žlahtino ( lokalno ) vino. V naši ponudbi za Apartmaji Krk poiščite namestitve, ki vam poglek ugodne namestitve ponujajo gastronomske izkušnje tega območja.

Otok Krk in apartmaji Krk vam ponujata možnosti udeležbe v tradicionalne manifestacije, kot so “Krk Food Fest” ( Poteka od aprila do konca maja ), festival “Popij in pojej” v Vrbniku, “Festival žlahtine”, ki se odvija v začetku julija, “Dan šurlic” ( sredina julija ), “Dnevi vina” ( konec avgusta ), najmlajši pa bi morali obiskati “Festival sladoleda” v Njivicah.

Naravne lepote

V ponudbi Apartmaji Krk lahko rezervirate apartma ob morju, s čudovitim razgledom na prekrasne plaže, ki so primerne za družine kot tudi za tiste, ki s seboj na počitnice vzamejo svoje zveste ljubljenčke ( Plaža za pse ).

Poleg dobro znane plaže Vele plaža ( Baška ) in plaže Pećine ( Šilo ), je za družinske počitnice zanimiva tudi stara plaža Potpisana ( Krk ). Plaža, ki je dostopna z morske strani, a je vsekakor vredna ogleda, je plaža Golden Bay ( Punat ). Krk ponuja tudi plaže z zdravilnim blatom, ena izmed njih je plaža Meline ( Soline ), medtem ko lahko svoje ljubljenčke razvajate na plažah v Njivicah. Poleg prekrasnih plaž vsekakor priporočamo ogled jezera Ponikve in jame Biserujke pri Omišlju. Ponudba Apartmaji Krk na portalu Apartmaji Direkt je predvsem prilagojena za družinske in aktivne počitnice. V naši ponudbi izberite čudovito mesto ob morju ter od tam začnite svoj izlet odkrivanja.

Ponudba za aktivne počitnice

Plaže Krka so samo eden od biserov, ki jih lahko najdete na tem otoku. Tega se zaveda vse več turistov, ki prihajajo na otok z namenom, da bi raziskali skrite kotičke in odkrili prave lepote otoka Krka daleč od turistične gneče. Kot odgovor na povpraševanje je skupnost otoka Krka veliko vložila v kolesarske poti in organizacijo različnih dogodkov, ki vključujejo očarljive razglede in avanturo. Apartmaji Krk vam ponujajo možnosti oddiha izven turistične sezone predvsem za navdušene kolesarje.