Apartmaji Grašo Cres
Cena po dogovoru
Najdeno 1 nepremičnin v kategoriji Apartmaji Otok Cres

Poleg otoka Krk, je otok Cres največji hrvaški otok, kateri je zaradi svoje velikosti, bogat z raznolikostjo. Severni del otoka Cresa je precej strm, prevladujejo visoke stene in gosti hrastovi gozdovi, na južni strani otoka pa je bogat s pašniki. Otok Cres je bil zgodaj naseljen, o čem pričajo razni ostanki antičnih gradov in tudi sam otok je zibelka hrvaške pismenosti.

Poleg spomenikov, je Cres bogat s plažami in skrivnimi zalivi. Ponosen je tudi na nenavaden pojav - sladkovodno Vransko jezero. Jezero, katerega raven je pod morsko gladino, dobro konkurira creskim plažam. Najbolj znano mesto na severnem delu otoka Cres, je sigurno Beli, kjer je center za zaščito beloglavih jastrebov. Cres je kraj za vse ljubitelje herpetologije, saj je dom, kar desetih vrst nesmrtonosnih kač. Nesmrtonosnih!

Gastronomija otoka Cres ima veliko vlogo v razvoju in kvaliteti turistične ponudbe. Vsi hvalijo otoško jagnjetino, domači ovčji sir, pršut in olivno olje. Kulinarične užitke na Cresu očarajo tudi z različnimi ribjimi specialitetami.

Vas zanimajo plaže, katere skriva otok Cres?

Otok Cres je bogat z dolgimi peščenimi in tudi skalnatimi plažami. Sigurni smo, da si boste našli svoj kotiček raja, če se odločite za severni ali južni del Cresa. Zaradi dolgih peščenih plaž je Cres idealna destinacija za družine z otroki. Ena izmed najbolj priljubljenih plaž, na katere so ponosni na Cresu je plaža Slatina. Plaža Slatina je idealna za družine, kot tudi za tiste, ki svoje počitnice preživljajo s hišnimi ljubljenčki. Plaža se nahaja v kampu Slatina, kakovost plaže, ter borova senca je idealna izbira za družine z majhnimi otroki. Plaža Valun za katero lahko rečemo druga najboljša izbira plaže na Otoku Cres se nahaja poleg plaže Slatina. Plaža se nahaja v mestu Valun in tudi zanjo so značilne prodnate plaže in gost borov gozd. Za plažo Kovačine je značilna dolga plitka plaža, ki je idealna za otroke in neplavalce, ob plaži pa se nahaja kamp z istim imenom. Cres je idealna destinacija in za vse vas kateri želite doživeti kopanje in sončenje na plaži primerni za brezskrbno otroško igro in senčenje pod borovci. Kot največja atrakcija Cresa izstopa tudi jama Plava Grota, v kateri se nahaja mala plaža – atrakcija. Ostanek otoka Cresa prepuščamo vam, za raziskovanje.