VIla Nizić - MAKARSKA
Cena po dogovoru
Najdeno 1 nepremičnin v kategoriji Apartmaji Makarska z okolico

Makarska, na eni strani, leži na varni strani planine Biokovo, po drugi strani pa se umiva v kristalno čistem morju. Makarska riviera ne slovi toliko po sami zgodovini kot po belih prodnatih plažah, ki so prekrite z globokimi borovimi gozdovi. Kristalno čisto morje in gosti borovi gozdovi so razlog, da je Makarska riviera priljubljena destinacija za družine z majhnimi otroki. Seveda moramo dodati, da je Makarska tudi odlična lokacija za zabave, zato ne dvomimo, da bo ta destinacija navdušila tudi vse želne zabave in večernega blišča. Najlepši razgled, ki ga ne smete zamuditi pa je Vošac na Biokovu.

Najbolj znana plaža na Makarski rivieri je plaža Punta rata - Brela, ki je leta 2004 osvojila naziv najlepše plaže v Evropi. Zaradi vhoda v peščeno plažo in debele sence je plaža primerna za družine z otroki. Plaža Punta Rata-Brela je prejela Modro zastavo za najvišjo stopnjo ekološke čistosti morja. Na zahodni strani je Kamen Brela - simbol Brele, kamen je najpogostejši motiv na Breli. O kamnu Brela krožijo številne legende o tem kako se je ta kamen pojavil v morju. Na primer ena izmed legend pravi, da je Kamen Brela kamnit kamen z Biokova. Hm ? Ne glede na to kako se je tam znašel pa je vreden ogleda. Tudi ponoči lahko uživate ob pogledu na to čudo narave, saj je osetljen. Samo mesto Brela se nahaja med vrhovi Biokova in Makarske plaže. Brela je prvo mesto na Makarski rivieri. Poleg pravljičnih plaž in kristalno čistega morja se Brela ponaša tudi z odličnimi programi v poletnih mesecih. Če ste željni zabave, obiščite Brelo 16.7. ko poteka tradicionalno praznovanje ’’Gospe od Karamele ’’. Na ta dan poteka dirka oslov in bogata kulinarična prireditev, ki jo spremljajo pesemi KLAP. Brelo si lahko ogledate peš saj je obdana s številnimi sprehajališči, uživate lahko v čudovitem botaničnem vrtu v Kotišini ali pa se sprehodite po poučni poti starega Putina. Zgodba steze pripoveduje o ustanovitvi Brela.

Celotna Makarska riviera je resnično lepa, Brela pa je le ena od lepih krajev z dolgo plažo. Plaža Tučepi, ki se nahaja približno 7 kilometrov od Makarske, je dolga štiri kilometre in je zaradi prodnate podlage, vodnih toboganov, pedalinov in drugih znamenitosti priljubljena destinacija za vse mlade. Nič manj lepa je plaža Nikolina v Baški Vodi, nagrajena z Modro zastavo, ki je prav tako odlična za družinske počitnice. Na plaži sta tudi dva vhoda za invalide. Za vse, ki uživate v svobodi pa se odpravite na obisk plaže Nugal, nudistična plaža v bližini Tučepov.