Apartmaji Frka - DUGI OTOK
€55 na noč
Apartmaji Soline
Cena po dogovoru
Apartmaji Eugenio Turizem
€53 na noč
Apartmaji Lavdara Otok Lavdara
€56 na noč
Apartmaji Marica- Dugi otok
€30 na noč
Najdeno 6 nepremičnin v kategoriji Apartmaji Dugi Otok

Dugi otok – je otok rdečih koral, mesojedih gob, dolgih belih plaž in ’’tovareće mužike’’. Dolgi otok je največji otok severno-dalmatinskih otokov, ki združuje ostre nasprotnosti: pečine na eni strani in bele peščene plaže na drugi strani. Najbolj poznani in obiskani turistični kraj je Naravni park Telašćica, obdan pa je z zalivom Telašćica, jezerom Mir, s skalnate Stene pa lahko opazujete delfine. V razpokah skal živijo, zaščiteni rdeči korali, medtem ko grmaste korale rastejo v grozdih v zalivu Telašćica. Dugi otok je svojo slavo dosegel zaradi svojega videza, ki ga Grpašćak nosi (pečine Stene), zato ne pozabite ovekovečiti ta del parka z nepozabno fotografijo.

Poleg divje narave je Dugi otok znan po svojih malih, simpatičnih mestih. Celotni otok ima 11 naselij, katera so odlično povezana. Najbolj znana je Sali, ribarsko mesto, katero je postalo center, večji del turističnega dogajanja. Če se odločite za obisk tega otoka, se zagotovo udeležite koncerta “tovareće mužike”. Kako je Dugi otok razvil to posebno vrsto instrumenta? V preteklosti je vsaka hiša imela rog, v katerega se je pihalo, kot dajanje signala pri lovu na plavo ribo. Kasneje je mlajša generacija začela koristiti rog kot glasbeni instrument, ki so ga uporabljali, za šalo, na porokah starejših deklet in fantov ali vdov. Iz vsega tega je prišla ’’tovareća mužika’’, ki danes spremlja vse festivale na Dugem otoku. Da, kot večina otokov je Dugi otok, otok praznovanj. Najpomembnejše prazovanje poteka na Salu, ki se imenuje “Saljske užance”, traja 3 dni in povezuje običaje in gastronomijo otoka. Poleg kulture je Dugi otok ponosen na eno najlepših plaž Jadrana, Sakarun. Plaža Sakarun je dolga 800 m in je postala priljubljena zaradi belega peska, čistega morja in borovega gozda. Plaža je precej plitka, zato je priljubljena za starše z majhnimi otroki. Dugi otok je idealna destinacija za vse tiste, ki skrbite za aktiven in zdrav način življenja tudi na počitnicah. Doživeti morje in razgled, ki je v njegovi širini, najlepši iz kanuja. Dugi otok, zaliv Telašćica, je eno najlepših območij za kajakaštvo. Zaliv je zaščiten pred vetrom in ker je del parka omejen, je hitrost gibanja ladij omejena. V vseh pogojih je Dugi otok idealna počitniška destinacija na drugačen način. Poleg kanuja, na Dugem otoku lahko raziskujete tudi s kolesom. Na severni strani, ima Dugi otok odlično kolesarsko stezo, ki vas iz mesta Verunić vodi do plaže Sakarun, na isti poti pa lahko pridete do svetilnika Veli Rat. Na jugu otoka je možno uživati v vožnji skozi Naravni park Telašćica. Kolesarjem predlagamo, da Dugi otok raziskujete izven sezone, zaradi manjšega števila turistov in pa tudi sprejemljivih temperatur.

Lahko rečemo da je Dugi otok obdan s števolnimi turističnimi znamenitostmi in lepimi plažami, vendar se večina turistov na otoku strinja z izleti v naravni park Telašćica. Zahvaljujoč temu, Dugi otok pušča možnost mirnega in sproščujočega oddiha od turističnih množic.