Apartmaji Slovenija

Zelena vas Ruševec

Zelena vas Ruševec

  • 0 Stars.

Zelena vas Ruševec je edinstvena eko vas v Sloveniji, katero sestavlja pet ekoloških brunaric in Permakulturni krog Ruševec, katerega sestavlja deset postaj, ki želij obiskovalcem pričarati naravni in zeleno zgodbo Pohorja. Vas se nahaja na Pohorju, samo 2 km od zgornje postaje Pohorske vzpenjače.

Zelena vas Ruševec je res nekaj posebnega, saj so brunarice zgrajene po najstarejšem znanem sistemu gradnje masivnih lesenih hiš na svetu (Log Homes). Vsaka hiška je zgrajena iz pohorskih smrekovih debel, iz nadmorske višine 1000 - 1200 metrov. Debla so premazana in zaščitena z naravnimi olji, strehe pa se ponašajo z ekstenzivno zazelenitvijo in naravno izolacijo iz bio ovčje volne. Bivalni prostor posamezne hiške meri 35m2, notranjost pa krasi masivno pohištvo iz češnje ali oreha ter mehka volnena posteljna garnitura. Vsaka brunarica je opremljena s kuhinjo, kopalnico, dnevnim prostorom in galerijo, primerna pa je za do 4 osebe.


Permakulturni krog Ruševec

Permakulturni krog Ruševec je namenjen spoznavanjem zakonitosti narave in temu, da obiskovalci spoznajo kako pomembna je narava in ohranjanje le-te. Krog sestavlja 10 postaj, vsaka od njih pa predstavlja drug aspekt narave naravnega bivanja.


Dobrodošli!


Naslov: Hočko Pohorhje 36 N, Pohorje, Slovenija

Mobi: 00386 51625102


Hočko Pohorhje 36 N, Pohorje, SlovenijaOther Categories:
 Apartmaji Slovenija
 Apartmaji Slovenija » Pohorje


  • Slike [10]
  • Pošlji sporočilo
  • Obišči spletno stran
  • Pišite nam za ponudbo

FIRST MINUTE

Kliknite za ponudbo!

Apartmaji Oaza
Super cene za 1. MAJ !!!

LAST MINUTE

Kliknite za ponudbo!

Apartmaji Jolanda - Grebaštica
SAMO 7 m OD PLAŽE

*26.8. - 01.09. in od 15.09. dalje za 4+2

*24.8. - 29.08. in od 08.09. dalje za 3+1

Spremljajte nas tudi na

Facebook Twitter