Vreme Hrvaška

Vas zanima vreme Hrvaška?

Preden se odpravite na dopust, preverite kakšno vreme vas čaka!

 

Vremenska napoved že z enim klikom na želeni kraj.

 

 

DANES Vreme Hrvaška

 

 

JUTRI Vremenska napoved za Hrvaško

 

 

Hrvaška leži v južni Evropi, ob Jadranksem morju, na vzhodu meji z Alpami, na severozahodnem delu pa s Panonsko nižino in z reko Donavo. Raznolika pokrajina vpliva na vreme Hrvaška. Hrvaška je balkanska država, ki se razprostira na polotoku Balkan. Hrvaška meji s Slovenijo, Madžarsko, BIH , Črno Goro in Srbijo. Glavno mesto Hrvaške je Zagreb, ki je gospodarsko, kulturno in akademsko središče, ki obiskovalcem nudi pester izbor kulturnih in turističnih znamenitosti. Hrvaška ima približno 4.4 milijone prebivalcev od tega je 89.6 % Hrvatov. Površina hrvaškega teritorialnega morja je 31.067 km2, kar vsekakor vpliva na vreme Hrvaška. Hrvaška je dežela otokov, saj jih ima kar 1185, znani pa so tudi narodni parki, katerih je 8. Najbolj znan park so Plitviška jezera, ki so tudi na seznamu UNESCOVIH kulturnih dediščin.

Na vreme Hrvaška vpliva več dejavnikov.  Na vreme Hrvaška v prvi vrsti vpliva že sama lega Hrvaške, ki se nahaja na pol poti med ekvatorjem in severnim polom. Pomemben je tudi vpliv zahodnih vlažnih ocenanskih mas iz Atlantskega oceana in pa seveda položaj tik ob Jadranskem morju. Za vreme Hrvaška je pomembna tudi bližina velikih kopenskih površin, kot sta npr. zahodni del Euroazije inSeverna Afrika. Vreme Hrvaška ima tri podnebna območja, to so jadrankso/sredozemsko, planinsko in celinsko. Vreme Hrvaška v notranjosti  prevladuje kontinentalno in delno tudi gorsko vreme, medtem ko je na jadranski obali območje s sredozemskim podnebjem. Značilno za vreme Hrvaška je veliko sončnih dni. Vreme je poleti vroče in suho,  pozimi pa je vreme vlažno in milo. Povprečna temperature januarja, v notranjosti je od 0 do 2 stopinji, avgusta pa od 19 do 23 stopinj Celzija. V jadranskem območju so povprečne temperature januarja od 6 do 11 stopinj Celzija, avgusta pa od 21 do 27 stopinj Celzija. Morje je poleti toplo in ima okoli 25 stopinj, pozimi pa 12 stopinj Celzija.  Značilno za vreme Hrvaška je povprečno 2.600 sončnih ur na leto. Hrvaške obale so ene izmed najbolj sončnih obal v Sredozemlju. Vse značilnosti vplivajo na vreme Hrvaška oziroma na to kakšna bo vremenska napoved za 7, 10, 14 in 15 dni. Vremenska napoved ljudem gotovo pomaga kakšno garderobo vzeti s seboj na morje, kdaj se odpraviti na morje in tudi katero destinacijo izbrati.

Hrvaška je ena izmed najbolj priljubljenih turističnih destinacij mnogih Slovencev in tudi drugih turistov, saj ima dolgo obalo z lepimi plažami in večinoma kristalno vodo. Vreme Hrvaška nam tudi omogoča nepozabne počitnice in uživanje ob morju. Obiščete lahko enega izmed mnogih znanih turistilnih krajev, kjer vas vreme Hrvaška zagotovo ne bo razočaralo. Najbolj znana turistična mesta na obali so Umag, Pula, Opatija, Krk, Biograd na Moru, Pag, Makarska, Vodice, Šibenik in Dubrovnik. Pred odhodom na dopust se je vedno dobro pozanimati o ponudbi določenega kraja, o nastanitvi, plažah in o vreme Hrvaška, ki ga napovedujejo za obdobje, ko boste tam dopustovali.

 

Podstran vreme Hrvaška je še v izdelavi. Hvala za razumevanje.

FIRST MINUTE

Kliknite za ponudbo!

Apartmaji Oaza
Super cene za 1. MAJ !!!

LAST MINUTE

Kliknite za ponudbo!

Apartmaji Jolanda - Grebaštica
SAMO 7 m OD PLAŽE

*26.8. - 01.09. in od 15.09. dalje za 4+2

*24.8. - 29.08. in od 08.09. dalje za 3+1

Spremljajte nas tudi na

Facebook Twitter